Περιφερειακή Ενότητα Έβρου

Επίσκεψη καθηγητών από σχολεία της Ευρώπης στην Αντιπεριφερειάρχη Έβρου

Εκτύπωση

img 4843Τους εκπαιδευτικούς από τις χώρες Βέλγιο, Ισπανία, Λιθουανία και Ιταλία που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Comenius με θέμα «Η διατροφή από το παρελθόν μέχρι σήμερα», δέχθηκε το πρωί στο γραφείο της η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη.

Η κ. Νικολάου καλωσόρισε την αποστολή, που συνόδευαν ο Διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης-που συμμετέχει στο πρόγραμμα- κ. Στέργιος Αποστολόπουλος και η καθηγήτρια κ. Κωνσταντίνα Τζεντέμη- συντονίστρια του προγράμματος και τους ευχήθηκε να ζήσουν μαζί με τους μαθητές τους ένα «συναρπαστικό ταξίδι στον Έβρο με την πλούσια πολιτιστική παράδοση και φυσική ομορφιά »

«Η επαφή των εκπαιδευτικών και των μαθητών με την ιστορία, τον πολιτισμό και τη φύση άλλων χωρών δημιουργούν φιλίες μεταξύ των λαών, γεγονός που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ειρήνη» είπε χαρακτηριστικά η κ. Νικολάου και πρόσθεσε: «Ως εκπαιδευτικός και διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης, είχα την ευκαιρία συμμετέχοντας σε ανάλογα προγράμματα, να ζήσω όμορφες εμπειρίες και να μυηθούμε, εκπαιδευτικοί και μαθητές, στον πολιτισμό, την ιστορία και το φυσικό περιβάλλον άλλων χωρών και παράλληλα να γνωρίσουμε το εκπαιδευτικό τους σύστημα».

Οι ξένοι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την υποδοχή και τη θερμή φιλοξενία που τους επιφύλαξε η κ. Νικολάου και της πρόσφεραν αναμνηστικά δώρα από τις χώρες τους.

Από την πλευρά της η κ. Νικολάου τους χάρισε έργα που είχαν κατασκευάσει οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης με αφορμή τους αγώνες των Special Olympics, έναν ταξιδιωτικό οδηγό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, καθώς και το cd «Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον Έβρο»

img 484517 καθηγητές και 14 μαθητές βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη από 7-12 Νοεμβρίου με το πρόγραμμα COMENIUS – πολυμερείς σχολικές συμπράξεις

Στο πρόγραμμα COMENIUS, το οποίο ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2010, συμμετέχει το 2ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης (GREECE) μαζί με την Ιταλία (ITALY), την Ισπανία (SPAIN), το Βέλγιο (BELGIUM) και την Λιθουανία (LITHUANIA).Ο τίτλος του προγράμματος είναι «LET'S EAT HISTORY - Η διατροφή από το παρελθόν μέχρι σήμερα» και η κάθε χώρα θα παρουσιάσει δύο προϊόντα της περιοχής της που σχετίζονται διαχρονικά με την διατροφή τους. Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ θα παρουσιάσουν εργασίες που πραγματοποίησαν σχετικά με το κρασί και την ελιά - ελαιόλαδο. Γι' αυτό το λόγο θα επισκεφτούν ένα ελαιοτριβείο και μία μικρή οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής κρασιού.

Οι Ευρωπαίοι μαθητές φιλοξενούνται από τους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης και θα παραμείνουν μαζί με τους καθηγητές τους στην Αλεξανδρούπολη για μια εβδομάδα. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους θα συμμετέχουν σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο 2ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης, θα ξεναγηθούν στην πόλη και τα μουσεία της, θα επισκεφτούν το Δάσος της Δαδιάς και το Σουφλί, την Παναγία Κοσμοσώτηρα στις Φέρες, τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσημβρίας, και θα γνωρίσουν το Δέλτα του ποταμού Έβρου, ενώ εκτός από την κ. Αντιπεριφερειάρχη θα επισκεφθούν και το Δήμαρχο της πόλης.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν από το 2ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης ο διευθυντής του σχολείου κ. Στέργιος Αποστολακούδης και οι καθηγητές κ. Κωνσταντίνα Τζεντέμη, καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας και συντονίστρια του προγράμματος, η κ. Ευγενία Δουλάμη, η κ. Γεωργία Τερζίδου, ο κ. Γεώργιος Νατσαρίδης και η κ. Σύρμω Σούλη.