Περιφερειακή Ενότητα Έβρου

Πρόγραμμα Εορτασμού επετείου της Εθνικής Αντίστασης

Εκτύπωση

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που, με τις όποιες δυνάμεις τους, αντιτάχτηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας.

Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους – άντρες, γυναίκες και παιδιά – που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν. 1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης. Η συγκεκριμένη μάχη – σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.

Για φέτος σε ολόκληρη την επικράτεια, ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης θα γίνει την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011, το δε πρόγραμμα του εορτασμού στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, την Αλεξανδρούπολη, περιλαμβάνει:

1. Γενικό σημαιοστολισμό από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 27ης Νοεμβρίου 2011

2. Φωταγώγηση όλων των δημοσίων καταστημάτων, του Δημοτικού καταστήματος, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών και Τραπεζών από τη δύση του ηλίου της 27ης Νοεμβρίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Ώρα 10.00: Τέλεση δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Άνθιμου

Ώρα 10.45: Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης (πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας, απέναντι από τη Ζαρίφειο Ακαδημία) από την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τους Βουλευτές του Νομού, τον Στρατηγό Δ/τή ΧΙΙ Μ.Π., τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, από εκπροσώπους Αντιστασιακών Οργανώσεων, τις Νομαρχιακές Επιτροπές των πολιτικών Κομμάτων, τις πολιτικές Νεολαίες και από όποιον εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου θέλει να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση.


Σημείωση: Οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, των πολιτικών νεολαιών, των Αντιστασιακών Οργανώσεων και άλλων Νομικών Προσώπων, που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 25513-50452.

 

Οι παρακάτω αρχές παρακαλούνται να φροντίσουν :

α) Η Ιερά Μητρόπολη για τις ιεροτελεστίες

β) Η XII Μ.Π. για τη διάθεση στρατιωτικής μουσικής και αγήματος απόδοσης τιμών στον χώρο του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης

γ) Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για την προετοιμασία των μεγαφώνων στον χώρο του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης

δ) Η Αστυνομική Διεύθυνση για την τάξη

Τελετάρχες ορίζουμε τον κ. Γιώργο Χατζηγιάννη, υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και τους κ.κ. Κώστα Κυριαλάνη και Χρήστο Κυριαζίδη, υπαλλήλους του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

 

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΒΡΟΥ 

ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΜΑΥΡΑΝΕΖΟΥΛΗ