Περιφερειακή Ενότητα Έβρου

Το 1ο Εαρινό Χορωδιακό Φεστιβάλ Νέων είναι γεγονός

Εκτύπωση

Το 1ο Εαρινό Χορωδιακό Φεστιβάλ Νέων είναι γεγονός. Νεανικές φωνές ταξίδεψαν όσους βρέθηκαν την Κυριακή, 22 Μαΐου 2016, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας σε βυζαντινές, παραδοσιακές, κλασικές και σύγχρονες μελωδίες και τραγούδια.

Η Χορωδία Ωδείου Βορείου Έβρου, η Χορωδία Μουσικής Σχολής Ράλλη, η Χορωδία Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ» και η Χορωδία Νέων Δημοτικού Ωδείου Ορεστιάδας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης – Περιφερειακής Ενότητας Έβρου για το 1ο Εαρινό Χορωδιακό Φεστιβάλ Νέων.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς «Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης κι εγώ προσωπικά, επιδιώκουμε να ανοίξουμε την κοινωνία σε όλες τις δημιουργικές δραστηριότητες αναδεικνύουν τον πολιτισμό του τόπου μας. Επιδιώκουμε να καθιερώσουμε νέους θεσμούς, τους οποίους σταδιακά θα επεκτείνουμε. Είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη η ανταπόκριση των Ωδείων της Ορεστιάδας και του Διδυμοτείχου και η συμμετοχή τους στο 1ο Εαρινό Χορωδιακό Φεστιβάλ Νέων. Κυρίως, όμως, ήταν ιδιαίτερα συγκινητική η ερμηνεία από τους νέους μας. Συγχαρητήρια στους καθηγητές και τους χορωδούς».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Ορεστιάδος κ.κ. Δαμασκηνός, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλειος Μαυρίδης, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Ζήνα Ζάχαρη, η Περιφερειακή Σύμβουλος της Π.Ε. Έβρου Νόρα Μοσχοφίδου, ο εκπρόσωπος του Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού Ιωσήφ Μαυράκη, Ταξίαρχος Γ' Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας «Ρίμινι» κ. Παναγόπουλος, και ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Έβρου Αναστάσιου Δημοσχάκη, Μαργαρίτης Αστεριάδης, ο Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας Γιάννης Σκερλίδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ορεστιάδας.

Earino 1 Earino 2

Earino 3

Από αριστερά, ο Μαέστρος της Χορωδίας Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ» Μαργαρίτης Αστεριάδης, ο Ταξίαρχος Γ’ Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας «Ρίμινι» κ. Παναγόπουλος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Ορεστιάδος κ.κ. Δαμασκηνός, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Ζήνα Ζάχαρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς, η Περιφερειακή Σύμβουλος της Π.Ε. Έβρου Νόρα Μοσχοφίδου, η Διευθύντρια του Ωδείου Βορείου Ελλάδος Καρπίδα Ελένη, ο Αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΟ Γιάννης Σκερλίδης, η Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Ορεστιάδας Μαρία Δημητριάδου.